Од 12. до 14. јуна турнир у малом фудбалу у Сарају

Први спортски догађај у Сврљигу ове године биће Турнир у малом фудбалу “Сарај 2020”, који ће се одржати у истоименом сврљишком насељу.
Биће то први званични турнир који се организује у насељу Сарај, а први је ове године уопште у Сврљигу након релаксирања стања са вирусом корона. Турнир у малом фудбалу ће се одржати 12, 13. и 14. јуна, а имаће наградни фонд од 45.000 динара. Награда за екипу која освоји прво место износиће 30.000 динара, другопласираној екипи припашће 10.000 динара, а трећепласирана екипа добиће утешних 5.000 динара.
Котизација за учешће на турниру је 500 динара, а све информације и пријава екипа вршиће се код председника ФК ,,Сврљиг“ Милоша Мимија Марковића на телефон: 060/0822637.
По речима организатора, предстоји сређивање новоизграђеног терена на коме ће се одржати турнир, тако да ће наредних дана бити постављене заштитне мреже и обележен терен.
Ово спортско дешавање најавио је почетком године директор Центра за туризам, културу и спорт Мирослав Марковић, рекавши да ће Општина из године у годину улагати у спорт и омладину.
Организатори турнира су Центар за туризам, културу и спорт и Фудбалски клуб ,,Сврљиг“, а покровитељ је Општина Сврљиг.