Адаптација школске зграде у Драјинцу

Средствима Фондације “Новак Ђоковић”, уз учешће локалне самоуправе, до краја јесени биће комплетно реконструисана зграда основне школе у сврљишком селу Драјинац, а део зграде биће адптиран за потребе Предшколске установе Полетарац.

У Драјинцу је данас одржан састанак са родитељима деце предшколског узраста из овог села, а тема састанка била је упознавање родитеља са предстојећом реконструкцијом школске зграде и позив да упишу децу за похађање програма предшколског васпитања и образовања.

Родитељима, окупљеним у дворишту школе, директор ПУ Полетарац, Дејан Милетић, рекао је да ће Општина Сврљиг у сарадњи са Фондацијом ”Новак Ђоковић” у наредних неколико месеци извршити комплетну адаптацију и санацију објекта Основне школе ”Добрила Стамболић” како би се побољшали постојећи услови за боравак деце основношколског узраста и створили сви неопходни предуслови за боравак деце предшколског узраста од 2 до 6,5 година.

“У току је израда пројектно – техничке документације, а очекује се да ће радови на адаптацији и санацији бити готови током јесени”, рекао је Милетић.

Састанку са родитељима присуствовали су и народни посланик Милија Милетић, директор Центра за туризам културу и спорт, Мирослав Марковић, као и Далибор Јефтић, доктор Дома здравља у Сврљигу.

Село Драјинац је једно од “живљих” села сврљишке општине где у истуреном одељењу Основне школе ”Добрила Стамболић” прва четири одељења похађа више од десеторо деце.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>