У петак истиче рок за предају изборних листа

Рок за подношење изборних листа Републичкој изборној комисији за учешће на изборима који се одржавају 21. јуна, истиче у петак у поноћ, јер је законом прописано да је крајњи рок за то 15 дана пре дана предвиђеног за гласање.

Првобитно су избори заказани за 26. април, али је због епидемије коронавируса датум померен, тако да су изборне радње прекинуте да би се наставиле после укидања ванредног стања, преноси Бета.

До сада је РИК прогласио 13 изборних листа и то су: “Александар Вучић – За нашу децу”, “Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма”, “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”, “Савез војвођанских Мађара – Иштван Пастор”, “Александар Шапић – Победа за Србију”, “За Краљевину Србију – Жика Гојковић”, “Уједињена демократска Србија”.

На осмом месту на гласачком листићу биће изборна листа “Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења – Демократска партија Македонаца”, затим следи “Метла 2020”, десета по реду проглашена је листа “Милан Стаматовић –Здраво до победе –Драган Јовановић – Боља Србија – Здрава Србија”, једанаеста је “СДА Санџака – др Сулејман Угљанин”, “Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници” налази се на 12. месту, а последња проглашена листа је “Народни блок – Велимир Илић – генерал Момир Стојановић”.

Изборну листу синоћ је РИК-у предао покрет Један од пет милиона, али 732 потписа од 10.000 предатих нису „правно ваљани”, па тај недостатак треба отклонити у року од 48 сати.

Учешће на изборима најавио је и покрет Доста је било Саше Радуловића, као и Покрет слободних грађана Сергеја Трифуновића.

Бојкот, на сва три нивоа су најавиле странке окупљене у опозиционом блоку у којем су, између осталих, Демократска странка, Странка слободе и правде, Двери, Народна странка.

Неке од странака које су најавиле бојкот избора на републичком нивоу учествоваће на локалним изборима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>