Изборну кампању прати 120 посматрача Агенције за борбу против корупције

Изборну кампању у Србији тренутно надгледа 120 посматрача Агенције за борбу против корупције, која апелује на политичке субјекте, надлежне органе и друге учеснике изборног процеса да им омогуће да раде послове за које су ангажовани.

Посматрачи прикупљају податке које Агенција користи у упоредној анализи у односу на податке из извештаја о трошковима изборне кампање, које су политички субјекти дужни да поднесу у року од 30 дана по проглашењу коначних резултата избора, објашњавају у Агенцији, а преноси Танјуг.

Посматрачи су овлашћени да у име Агенције, као теренски посматрачи, до дана избора, или као координатори, до дана проглашења коначних резултата избора, несметано прикупљају информације и податке у вези са активностима политичких субјеката путем аудио и видео записа, фотографија у електронском формату и прикупљених примерака изборног материјала.

Координатори могу да се обрате политичким субјектима, државним органима, органима јединице територијалне аутономије, јединице локалне самоуправе и органа градске општине, како би прикупили релевантне информације и податке.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>