Предраг Кон сматра да је време да се укину уведене мере

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да је Србија на крају епидемије вируса корона, да је дошло време за опуштање и да се укину уведене мере.

„Дошли смо до краја, време је да се опуштамо и слажем се са др Несторовићем да је време да се скину мере. Само треба да оставимо дистанцу од једног метра. Приближавање на мање од једног метра носи могућност заражавања од било чега што друга особа има, не само вируса корона“, рекао је Кон за Телевизију Пинк.

Додаје да Србија улази из несигурне епидемиолошке ситуацију у повољну, да је Војводина већ у повољној ситуацији и да ће Београд бити ускоро.

Наводи да епидемија још не може бити одјављена, јер је потребно 28 дана без иједног новог случаја, што је тешко оствариво због отварања граница и спорадичних случајева.

Осим дистанце, ношење маски саветује само старијима и угроженим групама у затвореном простору као што су продавнице.

За оне који сматрају да су прележали вирус корона, подсећа да могу обавити тестирање на захтев на присуство антитела, које се плаћа 1.200 динара.

Колику дуго траје имунитет након прележаног вируса још се не зна, помиње се период од годину, годину и по дана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>