На паради у Москви и 75 српских војника

На паради Победе 24. јуна у Москви, поводом 75. годишњице од победе у Другом светском рату, продефиловаће и 75 српских војника и официра, изјавио је амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански.

Како је рекао Лазански, то је велика част за Србију будући да је у питању велики датум.

„За амбасаду и за српску јавност је ово изузевно велика част, будући да је председник Александар Вучић добио позив да присуствује паради, а поред тога и да 75 наших војника и официра продефилује Црвеним тргом”, рекао је он.

Лазански је у интервјуу за руске медије подсетио да је Србија током Другог светског рата изгубила изузетно велики број становништва, те да српски народ јако добро зна ко је одговоран за крах нациста.

„Ми јако добро знамо ко је заслужан за пораз Вермахта – то је Црвена армија. Грађани Србије никада неће заборавити велику помоћ и пожртвованост црвеноармејаца током ослободења Београда и северних делова Србије”, додао је Лазански.

Парада Победе биће одржана 24. јуна у Москви, преноси Танјуг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>