У четвртак минималац за више од милион запослених

Држава ће у четвртак почети исплату минималних зарада за запослене у приватним фирмама које су се пријавиле за помоћ државе.

Минималац, који износи нешто више од 30.000 динара, добиће више од милион запослених, а за ту намену држава ће уплатити око 32 милијарде динара на рачуне 232.000 предузећа која су се пријавили за помоћ.

Практично већ следећи дан, у петак 5. маја, радници новац могу очекивати и на својим рачунима под условом, да им послодавац пребаци добијени новац од државе. Прва транша је исплаћана у првој недељи маја, а трећи и последњи минималац држава ће исплатити у првој недељи јула, пишу “Новости”.

Више од милион запослених тако ће добити укупно по 750 евра помоћи од државе и то је део економског пакета подршке државе вредног 5,1 милијарду евра. Предузетници, микро, мала и средња предузећа у оквиру ове помоћи добијају по цео минималац за своје раднике, а запослени у великим предузећима по 15.000 динара по раднику.

Право на минималац имају само радници који су пријављени, а фирма у којој раде мора да буде основана пре 15. марта ове године. Услов је и да није регистровала прекидање делатности пре овог датума, као и током ванредног стања. Минималац ће бити уплаћен онима који имају уговор о раду, без обзира да ли је на одређено или на неодређено време.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>