Вучић и Борисов обишли радове на гасоводу и ауто – путу у Бугарској

Предесдник Србије и премијер Бугарске, Александар Вучић и Бојко Борисов, обишли су данас у Бугарској радове на изградњи гасовода Балкански ток и магистралног пута од границе са Србијом до Софије.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је изградња гасовода Балкански ток од суштинског значаја за развој две земље и за њихову сарадњу и да многи људи не разумеју у потпуности значај тог пројекта.

„Изградња тог гасовода и за Бугарску и за Србију значи раст економије, раст индустрије али и обезбеђивање наших домаћинстава тим енергентом. То је инвестиција чије резултате не виде сви одмах, али је од стратешког и дубинског значаја за напредак наших држава“, рекао је Вучић након што је са бугарским премијером Бојком Борисовим обишао градилиште тог гасовода и магистралног пута.

Вучић је рекао да је срећан што види да ти радови напредују брзо и квалитетно и изразио наду да ће се у кратком року тај гасовод повезати са Србијом и код Зајечара и код Ниша, преко интерконектора који се гради уз подршку Европске уније.

Председник Србије је додао и да се радује завршетку магистрале, односно аутопута од бугарске границе према Софији јер ће то омогућити да се из Београда до главног града Бугарске стигне за три сата.

Бугарски премијер Бојко Борисов рекао је да ће гасовод бити од користи за обе земље и да ће допринети гасној диверсификацији целог региона, а да ће цена бити конкурентна.

Европска комисија такође је уложила у пројекат Балкански ток и бугарска влада је добила још шест милиона евра за изградњу гасног интерконектора до Србије, преко којег може да транзитира не само руски гас, већ и азербејџански, навео је Борисов.

Борисов је навео да су на радовима у вредности од 250 милиона евра, које је уложила Бугарска, укључене грчке компаније, као и фирма из Саудијске Арабије.

Епидемија је, како је рекао Борисов довела до кашњења пројекта за два до три месеца, а у октобру ће, како је најавио, стићи компресори за компресорске станице које су обишли.

После обраћања медијима, Борисов и Вучић су посетили Трново где су одали пошту Светом Сави.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>