Награда Града Ниша за најбољу књигу за децу и младе у 2019. години

Жири Награде Града Ниша за најбољу књигу за децу и младе у 2019. години одлучио је данас да овогодишњу награду равноправно поделе два аутора.

Жири је радио у саставу: песник и илустратор Пеђа Трајковић, професор књижевности и библиотекар Драгана Пешић Главашевић и проф. др Валентина Хамовић.

Они су на седници одржаној 1. јуна 2020. године, једногласно донели одлуку да „Награду Града Ниша за књижевност за децу и младе“ за најбољу дечју књигу у 2019. години, равноправно додели Соњи Ћирић за роман “Нећу да мислим на Праг”, у издању „Лагуне“ из Београда и Дејану Алексићу за збирку песама “Драма у подруму госпође Јоје”, у издању Издавачке куће „Имам идеју“ из Краљева.

На конкурс, који је објављен децембра 2019. године, конкурисала је 41 књига из продукцијске 2019. године.

Награда се ове године додељује четврти пут, додељује је Град Ниш, а свечана додела у Градској кући биће организована у складу са могућностима током јуна 2020. године.

Доделу награде технички реализује Нишки културни центар, а чине је плакета и новчани износ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>