Хуманитарни пакети за сиромашне старије особе у сврљишким селима

Удружење Amity из Београда у сарадњи са Центром за социјални рад Сврљиг данас је уручило двадесет хуманитарних пакета социјално угроженим старијим особама из сврљишких села.

Донатор хуманитарних пакета је Међународни клуб жена из Београда који сваке године организује Добротворни базар у Београду, а средства прикупљена на Добротворном базару у децембру 2019. године наменили су за подршку сиромашним старијим особама у различитим општинама Србије.

Представници Емитија су пакете помоћи, који се састоје од прехрамбених и хигијенских производа, однели лично до неких корисника у оближњим сврљишким селима, док су други, из удаљенијих села морали сами да дођу по њих.

Једна од њих била је бака Розица из сврљишког села Преконога, која има 99 година и најстарији је становник села, а један од двоје најстаријих становника општине Сврљиг.

У истом селу пакети помоћи уручени су још двема бакама: бака Кристини и бака Смиљи, док су они из других села морали да дођу таксијем јер аутобуси Ниш – експреса више не саобраћају до сврљишкох села, осим четвртком.

Мр Надежда Сатарић, председница Управног одбора Удружења Amity каже да је евидентно да се Центар за социјални рад брине о старијим особама на територији општине Сврљиг, јер на то указује њихова реакција приликом доласка.

Мисија Удружења Amity је развој позитивног окружења у коме ће се више поштовати права маргинализованих, дискриминисаних и угрожених појединаца, породица и група. Основано је 1999. године од групе искусних социјалних радника, психолога и других стручњака.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>