Повеља Ђоковићу за допринос промоцији Србије

Министар спољних послова Ивица Дачић, на Дан дипломатије, 29. мај, уручио је тенисеру Новаку Ђоковићу награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Србије и њеног народа у свету.

Дан дипломатије установљен је одлуком Владе из 2015. године, а 29. мај одређен је за датум обележавања у спомен на оснивање Књажевске канцеларије иностраних дела 1839. године. Успостављање ове канцеларије узима се за почетак професионалне дипломатије у нашој земљи. Тог дана донето је Устројеније Књажевске канцеларије, на основу члана 5 “Турског Устава” из 1838. године.

Дачић је одао признање Новаку Ђоковићу за свеукупан допринос у дипломатији доделивши му награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свету.

“Данас ћемо, у складу са већ устаљеном праксом, доделити и повеље за изванредан лични ангажман и допринос у промоцији интереса наше земље и њених грађана у свету. Ове године, имам велику част да повеље доделим нашем прослављеном тенисеру и живој легенди Новаку Ђоковићу, који је доказ да су спортисти можда и најбољи амбасадори наше земље у свету, као и Драгану Тодоровићу, каријерном дипломати и једном од најбољих амбасадора у нашој дипломатској служби”, рекао је Дачић.

На овом признању захвалио се наш прослављени тенисер и незванични амбасадор Србије, Новак Ђоковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>