Пријава ЛКС против проф. др Бранимира Несторовића

Против проф. др Бранимира Несторовића, члана Кризног штаба за борбу против корона вируса, поднет је захтев за покретање поступка Етичком одбору Лекарске коморе Србије у ком се наводи да је својим јавним наступима нарушавао углед и наносио штету лекарској професији, као и здравству у целини.

Иницијатор за подношење захтева је др Ђорђе Алемпијевић, редовни професор судске медицине на Медицинском факултету у Београду, а подржало га је још шест колега и једна докторка у пензији.

Етички комитет ЛКС следеће седмице расправљаће о захтеву групе чланова да се познати професор и пулмолог јавно осуди због изјава које је давао као члан Кризног штаба. Та јавна осуда би, у крајњем исходу, значила да би професору Несторовићу могло да буде одузето право на рад.

Седницу етичког одбора заказује председник др Горан Богдановић. Одбор чини 15 чланова који се бирају на мандат од четири године. Задатак етичког одбора биће да утврди да ли постоји материјал да се против проф. Несторовића покрене поступак пред судом части.

У случају покретања поступка тужиоци морају да докажу да су Несторовићеве изјаве изазвале штету. Уколико суд пресуди у корист тужиоца, др Несторовићу би била узета лекарска лиценца, и то две године пред пензију, преноси „Српски телеграф“.

На све то, професор Несторовић каже да потписницима захтева највише смета што се, како каже, испоставило да је био у праву за све што је рекао у вези са короном.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>