Одложено суђење Нинославу Јовановићу

Припремно рочиште у поступку против Нинослава Јовановића из Малче, који је осумњичен да је децембра прошле године отео и злостављао 12-годишњу девојчицу, а које се одржава пред Вишим судом у Нишу померено је за 16. јун.

Како је саопштио Виши суд, разлог одлагања је то што је током припремног рочишта утврђено да Јовановић није упознат са резултатима психијатријског вештачења, које је над њим обављено.

“Због епидемиолошке ситуације, бранилац оптуженог јесте, али оптужени није обавештен да у тужилаштву постоји писани налаз и мишљење које може да разгледа, нити му је копија писаног налаза и мишљења достављена у притвору Казнено – поправног завода у Нишу”, констатовао је Виши суд.

У саопштењу се наводи да је право оптуженог да, пре но што се изјасни о оптужници, буде упознат са садржином доказа који су прикупљени у фази истраге и чије извођење тужилаштво предлаже на главном претресу.

Виши суд ће писани налаз и мишљење психијатријског вештака доставити оптуженом, а припремно рочиште биће одржано 16. јуна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>