Међународни симпозијум византолога у Нишу

И ове године у Нишу ће, по деветнаести пут, бити одржан скуп византолога под називом “Ниш и Византија”.

Скуп ће бити одржан у оквиру градске славе у организацији Града Ниша, Универзитета у Нишу и Епархије нишке, а уз благослов патријарха српског Иринеја и епископа нишког Арсенија. Овогодишњи скуп носиће наслов „Похвала истини или Васкрс Византије“.

Новонастала ситуација изазвана пандемијом, враћа нас у прошлост од које нас пак одваја савремена технологија помоћу које ће се ове године управо одржати симпозијум “Ниш и Византија”. У току су финалне припреме за организацију веб конференције са онлајн праћењем, а захваљујући заитересованим медијима, свечано отварање симпозијума ће бити свима доступно у среду 3. јуна 2020. године, са почетком од 17.30 часова, наводе организатори.

Као препознатљив знак града, симпозијум „Ниш и Византија“ превазишао је оквире Ниша и од значаја је за изучавање, како националне културе, тако и за свеобухватније сагледавање византијских тековина на којима почива савремена европска цивилизација.

Пријављено је 37 реферата из Шпаније, Италије, Словеније, Бугарске, Грчке, Мађарске, Русије, Северне Македоније и Србије чије се презентације могу погледати на сајту научног скупа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.100 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>