За улазак у Грчку нема ограничења на две особе у аутомобилу

Информација да у Грчку у једном аутомобилу могу да уђу само две пунолетне особе није тачна, изјавио је амбасадор Србије у Грчкој.

“Пропис да у Грчку у једном аутомобилу могу да уђу само две пунолетне особе је спекулација, тако нешто није потврђено и немамо званично саопштење о томе”, рекао је за Спутњик амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић.

Он напомиње да је у Грчкој од данас наступило ново попуштање мера уведених поводом епидемије вируса корона.

„Од данас је могуће путовати на сва острва са копненог дела Грчке, што је свакако у интересу за српске туристе. До сада је било могуће путовати само на највеће острво – Крит. Од данас су отворени и ресторани и кафеи, додуше, само они у којима је могуће седети у баштама. Ту ће бити примењене мере социјалног дистанцирања — на одређеној површини моћи ће да седи ограничен број људи“, каже Спасојевић.

Иста правила, додаје српски амбасадор у Атини, важе и за организоване плаже. Хотели ће бити отворени од 1. јуна, а од 15. јуна и сезонски хотели.

Сваки хотел ће морати да има координатора задуженог за вирус корона, као и лекара који ће бити на располагању туристима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>