Расписан конкурс за Награду “Милан Младеновић”

Задужбина Милана Младеновића расписала је конкурс за Награду “Милан Младеновић”, која ће ове године бити додељена по други пут.

Чланови жирија Награде “Милан Младеновић” за 2020. годину биће музичари Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми, саопштила је Задужбина Милана Младеновића.

Овај трочлани жири одабраће музичко дело од изузетне уметничке вредности са простора бивше Југославије коме ће бити додељена овогодишња награда.

Конкурс ће бити отворен од 1. до 30. јуна, а награда се додељује на Миланов рођендан, 21. септембра.

“Награда Милан Младеновић успостављена је са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене Младеновићевој уметничкој заоставштини”, кажу у Задужбини.

Сви детаљи о награди и конкурсу биће објављени 1. јуна на сајту www.milanmladenovic.com.

Добитник прве награде, која је додељена 2019. године, је бенд Артан Лили.

Уједно, објављено је да ће култни албум Милана Младеновића и Митра Суботића Субе, Angel’s Breath, доживети своје реиздање, у сарадњи са Kroatia Records.

Такође, у току је заједнички пројекат Задужбине Милана Младеновића и Народне библиотеке Србије који има за циљ да се у Библиотеци направи спомен – соба Милана Младеновића, као стална изложбена поставка. Задужбина Милана Младеновића поверила је Народној библиотеци Србије на старање вредну грађу коју чине Миланови лични предмети и документи, књиге, рукописи, плакати, фотографије, аудио и видео материјали, а у плану је и формирање дигиталне збирке.

Задужбина Милана Младеновића основана је према налогу који је у свом тестаменту оставила Миланова мајка Даница Младеновић, са намером да се његова ауторска и лична заоставштина сачува као целина и да се намени за културне и хуманитарне сврхе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>