Zima odnela 21 život

Do sada je u Srbiji od snežnog nevremena stradala 21 osoba a za dve se još traga, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

On je u Užicu rekao da je do sada u nevremenu i od smrzavanja spaseno 275 ljudi.

Marić je naglasio da je i danas nastavljena potraga za Momčilom Nikolićem, koga je u nedelju snežna lavina odvukla u jezero Perućac, i da će trajati sve dok se ne pronadje telo.

Situacija u svim opštinama u Srbiji je mnogo bolja i mere Vlade za angažovanjem dodatne mehanizacije dale su rezultat, rekao je Marić.
Prema njegovim rečima, u toku dana ugrožene opštine dobiće naftu, a u narednih pet dana očekuje se normalizacija stanja na području Republike, bez obzira na sneg koji danas opet pada, jer to nije u onim količinama kao pre šest dana.
On je najavio da će u subotu na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti formiran operativno-stručni tim za praćenje situacije na rekama i upozorio da 36 opština u Srbiji nije uradilo ništa na poslovima prevencije poplava, odnosno čišćenja kanala.
Marić je u Užicu prisustvovao akciji “Moj dan za naš grad” u kojoj je, po rečima gradonačelnika Jovana Markovića, 4.000 Užičana dobrovoljno učestvovalo u čišćenju grada od snega, zajedno sa svom raspoloživom mehanizacijom javnih i privatnih preduzeća.
Načelnik Sektora za vanredne situacije uputio je poruku da Užice posluži kao primer solidarnosti drugim opštinama, koja nam je neophodna u ovoj vanrednoj situaciji izazvanoj snežnim nepogodama i niskim temperaturama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.046 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>