Негативан тест није обавезан за улазак у земљу, окупљање до 100 особа

Од данас за улазак у Србију није неопходан негативан тест на вирус корона, а ограничење окупљања на јавном месту повећано је са 50 на 100 особа.

Наредбом министра здравља Златибора Лончара, објављеној у Службеном гласнику 21. маја, број људи који се може окупити на јавном месту, у затвореном и отвореном простору, повећан је са 50 на 100. Додаје се да се приликом јавних окупљања морају применити све превентивне мере – растојање веће од два метра и коришћење заштитне опреме, односно маски и рукавица.

Претходно је било дозвољено да се на јавним скуповима окупи највише до 50 људи.

Такође од данас за улазак у Србију није потребан негативан тест на присуство вируса корона, нити посебна дозвола како за домаће, тако и за стране држављане, саопштила је Влада Републике Србије.

Свим особама које улазе у нашу земљу биће уручивана здравствена упозорења у којима се наводи да долазе на територију на којој вирус још увек циркулише, као и који је начин превенције од ковида – 19.

Влада је одлучила да више не постоји ни мера упућивања у самоизолацију од 14 дана при доласку у Србију.

PCR тестови на корона вирус, за грађане који желе да га ураде на лични захтев, коштају 6.000 динара на територији целе Србије, а за студенте и малолетне особе теститање је бесплатно.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>