Авиони од данас поново лете са нишког аеродрома

Након више од два месеца прекида данас је поново кренуо авио-саобраћај са Аеродрома “Константин Велики” у Нишу.

Први авион који је слетео на писту у Нишу после ванредног стања и отварања граница био авион Виз Ера из Дортмунда који је слетео у 11:25, док је полазак за немачки град Дортмунд био у 11:55.
Како пишу Јужне вести, на сајту нишког аеродрома нема најављених летова за наредне дане.

Рајанер, који такође лети из Ниша покретање авио – сабраћаја планира за јул, док домаћа компанија Ер Србија још нема прецизних информација о томе када ће летови са нишког аеродрома бити обновљени.

Аеродром “Константин Велики” је јуче објавио да је спреман за дочек првих путника, а објавио је и препоруке и мере које ће бити предузете. Путници на терминалу морају да све време носе заштитну маску, као и да поштују препоручену физичку дистанцу.

Свим путницима на улазу у аеродромску зграду биће мерена телесна температура уз помоћ термовизијских камера.

Уколико се код путника забележи повишена телесна температура, даљи поступак са путницима преузима гранична санитарна инспекција.

Како напомињу из Аеродрома, пратиоцима путника неће бити дозвољен улаз у аеродромску зграду, а изузетак су они којима је неопходна пратња.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>