Расписан конкурс за пријем полицијских службеника

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.060 полазника у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, за коју се сви заинтересовани грађани који испуњавају услове могу пријавити до 5. јуна.

Од овог броја кандидата 510 ће се стручно оспособљавати за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 250 на радном месту саобраћајни полицајац и 300 на радном месту гранични полицајац.

За потребе Полицијске управе у Нишу конкурс је расписан за 25 полазника за радно место полицајац за потребе полицијских испостава на територији града Ниша и полицијских станица: Алексинац, Ражањ, Сврљиг, Дољевац и Мерошина и 5 полазника за радно место гранични полицајац за потребе станице Граничне полиције Ниш- Аеродором.

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије, који имају пријављено пребивалиште на територији Србије, најмање годину непрекидно пре дана подношења пријаве и пријављено пребивалиште на територији организационе јединице за коју се расписује конкурс.

Кандидат мора имати завршену средњу школу у четворогодишњем трајању, или завршене основне струковне, односно, основне академске студије Криминалистичко – полицијског универзитета. Не може имати мање од 18, а више од 24 године старости до дана закључења конкурса, односно, да нема више од 27 година старости ако је реч о кандидатима који су свршени студенти КПУ.

Право учешћа имају особе за које не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и које испуњавају критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у МУП-у. Такође, кандидат мора да поседује важећу возачку дозволу за управљање моторним возилом “Б” категорије.

Пријава на конкурс са документацијом, подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, најкасније до 5. јуна 2020. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>