Реконструише се тротоар код основне школе у Сврљигу

У току је реконструкција тротоара и степеница поред Основне школе ,,Добрила Стамболић”, а ови радови су део веће реконструкције тротоара и пешачкиих стаза у Сврљигу које су започеле још прошле године.

У оквиру ових радова предвиђена је реконструкција леве стране тротоара у улици Ставре Партизана, од почетка улице до раскрснице са Улицом Десанке Милутиновић, у дужини од 384 m, затим реконструкција леве стране тротоара у улици Гордане Тодоровић, у дужини од 215,0 m, реконструкција десне стране тротоара у Првомајској улици у Сврљигу, од почетка улице до раскрснице са улицом Ристе Вујошевића, у дужини од 405,0 m, реконструкција пешачке стазе са леве стране реке Тимок, од моста у Улици Ристе Вујошевића до тржног центра у Првомајској улици, у дужини од 240,0 m и реконструкција леве стране тротоара и изградња рампе за лица са посебним потребама у Радетовој улици у Сврљигу, од моста на Тимоку у дужини од 60,0 m.

Цена радова је првобитно износила 7.564.308,50 динара без ПДВ-а, али је касније, због изискивања већих радова повећана за 367.400,00 динара, па је коначна цена радова утврђена на 7.931.708,50 динара без ПДВ-а, односно 9.518.050,20 динара са урачунатим ПДВ-ом.

Посао је добила група извођача коју чине Атина плус ДОО из Ниша и Грађевинска радња “РБ коп” из Сврљига, која је била и једини, па самим тим и најповољнији понуђачи на тендеру.

Иначе, рок за извођење радова је два пута продужаван за по три месеца, најпре због повећаног обима посла, а затим и због ванредног стања у земљи.

Радове код Основне школе је јуче обишао директор ЦТКС Сврљиг Мирослав Марковић и истакао да се широм Сврљига насатављају инфраструктурни радови у циљу уређења града.

Марковић је поручио да ће на овом месту бити изграђена и рампа за лица са посебним потребама помоћу које ће они моћи лакше да се крећу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>