Вучић и Иринеј разговарали о ситуацији у Црној Гори

Председник Александар Вучић и патријарх српски Иринеј разговарали су данас о ситуацији са српским народом и Српском православном црквом у Црној Гори.

Патријарх Иринеј је, после састанка рекао да је јасно да је план Мила Ђукановића да у Црној Гори више не буде СПЦ, нити српског православног народа.

Он је рекао да је стање у Црној Гори теже него икада пре у историји и замолио председника Србије Вучића да заштити српски народ у Црној Гори који тамо живи откад живи и Црна Гора и да заштитимо српски народ и СПЦ у Црној Гори и њене светиње, које су све српске светиње.

Председник Србије Александар Вучић истакао је да се у Црној Гори политика меша у унутрашње црквено уређење и суштински духовне ствари и чак оснива и нову цркву. Вучић је рекао је да разуме став Српске православне цркве, али да морамо бити обазриви.

Вучић је указао је да су готово 30 одсто становника Црне Горе Срби, да нису део власти, не могу да добију своја права, и не могу да утичу на политичке и друге значајније ствари у Црној Гори.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>