Гужва на грчким плажама након отварања

Снимци с грчких плажа које су данас отворене показују да су гужве велике и да су људи жељни песка, мора и сунца.

Власти у Грчкој су данас, након строгих мера, отвориле преко 500 купалишта, па су Грци преплавили плаже, наводно поштујћи препоруке о социјаној дистанци.

Правила кажу да 40 људи може бити на хиљаду метара квадратних, а лежаљке су постављене на прописаној удаљености. Ипак, чини се да се људи и не држе подаље једни од других.

Генерални секретаријат за цивилну заштиту Грчке је саопштио да је обавезно да руковаоци организованих плажа евидентирају број посетилаца. Максималан број посетилаца је 40 на 1.000 квадратних метара, минимална удаљеност “од центра до центра” сунцобрана је четири метра, док ће под једним сунцобраном бити највише две лежаљке – на метар међусобне удаљености. Лежаљке ће после одласка сваког госта дезинфиковати особље које стално мора да носи санитарне маске.

Ресторани и барови на плажама не служе храну за столовима – морају да их уклоне, као и столице, већ се храна пакује, а гости је преузимају и односе, на шта могу чекати у реду уз међусобну раздаљину од бар метар и по.

На плажама су забрањена алкохолна пића, достављање оброка курирском службом, окупљање људи у групама и бављене спортом “које захтева телесни контакт”.

Плаже примају госте тек од 8 сати ујутро, што значи да нема раног јутарњег пливања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>