Односи Србије и Мађарске најбољи у савременој историји

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да су односи Србије и Мађарске најбољи у савременој историји, у свим сферама друштвеног живота, и у политици и економији.

Председник је изразио захвалост Мађарској на подршци коју константо пружа Србији на њеном ЕУ путу, као и на помоћи током кризе изазване пандемијом вируса корона.

„Захвалан сам мађарском руководству, посебно Орбану, што је имао жељу и храбрости да још од пре неколико година кренемо у борбу са вретрењачама прошлости и да градимо будућност. Успели смо у томе и срећан сам што Срби и Мађари, грађани две земље данас имају изузеутно добре односе”, рекао је Вучић.

Истакао је да су две земље прошлу годину завршиле са трговинском разменом од 1,76 млрд евра, а да је у провм кварталу ове године, и поред кризе, забележн раст од 8,37 одсто. Додао је да је Мађарска трећи партнер Србије на нивоу ЕУ, и приближава се другом месту.

Вучић је рекао да је посебно задовољан што ће мађарске инвестиције „доћи” и у Ариље, на пример, односно њихови инвеститори нису заинтеерсовани само за средине где живи мађарско становништво.

„Захвални смо и комесару Верхеију, који је мађарски избор у ЕК и који много помаже Србији. Замолио сам за још снажнију подршку Србији, што је готово немогуће, јер увек и на сваком месту Мађарска подржава Србију”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Србија је стекла велики углед, све је јача и присутна у европској политици, поручио је премијер Мађарске Виктор Орбан и изразио уверење да ће наша земља бити у стању да допринесе развоју и напретку целог региона.

Орбан је навео да Мађарска пружа подршку европским интеграцијама Србије, те да очекује да европске институције отворе шест поглавља, која је Србија већ спремила за отварање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>