Почело и телефонско пријављивање за државну помоћ од 100 евра

Сви пунолетни држављани који имају личну карту и пребивалиште у Србији, од данас могу и телефоном да се пријаве за једнократну помоћ од 100 евра.

Број телефона контакт – центра је 0800 101 100, а приликом подношења пријаве достављају се следећи подаци: јединствени матични број грађанина, број важеће личне карте, назив банке код које је отворен или ће бити отворен рачун на који се уплаћује једнократна новчана помоћ.

У контакт – центру ће грађани чути аутоматски снимљен глас, коме ће моћи да оставе своје податке, преноси Танјуг.

Матични број и број личне карте ће грађани уносити користећи бројеве телефонске тастатуре, а име банке ће изговарати или бирати притиском на тастер.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи немају обавезу да се пријављују за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да позивају кол центар.

Пријављивање електронским путем, преко портала Управе за трезор, почело је пре два дана.

Исплата за примаоце пензија почела је већ данас. Пензионери којима поштари доносе пензију на кућну адресу и немају отворене текуће рачуне једнократну државну помоћ од 100 евра добиће на посебне наменске рачуне у Поштанској штедионици. Рачуни ће бити отворени за све који их немају, а након подизања новца ће бити угашени, рекли су у Министарству финансија.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>