Konvencija USS u Nišu

U prepunoj sali Narodnog pozorišta juče je u Nišu održana Konvencija Ujedinjene seljačke stranke na kojoj je obeleženo 12 godina od osnivanja ove stranke. Ujedinjena seljačka stranka osnovana je u Beogradu, 15. februara 2000. godine, na dan Sretenja Gospodnjeg i u proteklih dvanaest godina radila je na zaštiti interesa seljaka i radnika, a poslednjih godina i na svom omasovljenju i borbi za ulazak u srpski parlament. Formirani su i novi organi stranke: Forum žena i Omladina Ujedinjene seljačke stranke.

Na Konvenciji su govorili predsednik Gradskog odbora USS Niš Čedomir Zdravković, predsednik omladine Marko Pujović, zamenik predsednika USS Dragan Stanković, predsednica foruma žena Tatjana Lazarević dok su od gostiju prisutne pozdravili Stanimir Đurić ispred pokreta „Živim za Niš“, Miodrag Janković ispred Pokreta veterana i zamenik predsednika opštine Kuršumlija Dejan Milošević. Konvenciji su prisustvovali i predstavnici Srpake radikalne stranke, Narodne partije – Maja Gojković, Reformističke stranke, PUPS-a, Ujedinjenih regiona Srbije i SNS.

Konvencija je završena obraćanjem predsednice Izvršnog odbora stranke Jelene Trifunović, koja je svima koji nisu verovali da Ujedinjena seljačka stranka može da izađe iz svrljiških okvira poručila: „Danas puno Narodno pozorište u Nišu, a već sutra Beogradska arena“.

U završnom govoru predsednik stranke Milija Miletić obavestio je sve da je Predsedništvo stranke odlučilo da USS izađe na izbore i da je spisak od 250 kandidata za poslanike pripremljen.

U kulturno-zabavnom delu programa prisutni su mogli da čuju zdravičara, izvornu pesmu i da vide Folklornu grupu Kulturnog centra Svrljig sa narodnim igrama Srbije.

Na ulasku u Narodno pozorište svima je poklonjena crvena jabuka kao simbol zdravlja, plodnosti i ljubavi, što će u predizbornoj kampanji biti zaštitni znak USS – simbola uspeha i nove nade u Srbiji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.087 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>