За кршење полицијског часа изречено више од 136 милиона динара казни

Продужени полицијски час претходног викенда прекршило је 588 особа, од увођења ванредног стања укупно 2.061, а изречено је више од 136 милиона динара новчаних казни, изјавио је државни секретар у Министарству правде Радован Илић.

Он је за РТС рекао да грађани у великој већиних прихватају и поштују уведене забране и ограничења, али је указао и на “веома неодговорне” случајеве попут роштиљања и изазивања пожара на Фрушкој гори и кршења прописаних мера самоизолације.

Он је, коментаришући примедбе у јавности да се у суђењима посредством скајпа нарушавају права окривљених, рекао да домаћи закони дају правно покриће за организовање суђења у околностима ванредног стања и да је то додатно регулисано уредбама Владе.

Он је рекао да су досад због кршења самоизолације одржана 43 таква суђења, а изрицане су казне од 10 месеци до две године затвора, уз новчане казне и одређене мере кућног притвора.
Илић је потврдио да у казнено – поправним установама у Србији нема заражених коронавирусом ни међу затвореницима ни међу запосленима.

Коментаришући најаву председника Србије о помиловању затвореника по истеку ванредног стања и завршетку пандемије, Илић је рекао да су многи затвореници досад показали “висок степен одговорности”. Ангажовани су у разним хуманитарнима акцијама, а у затворима се дневно шије 6.000 заштитних маски, рекао је Илић и потврдио да најављеном амнестијом не могу бити обухваћени починиоци најтежих злочина и кривичних дела.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.746 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>