Ускоро тестирање на вириус COVID-19 и у Сврљигу

С обзиром на ток COVID-19 епидемије у Републици Србији, Дом здравља Сврљиг ће почети са тестирањем пацијената сумњивих на инфекцију новим вирусом корона од 13.04.2020 године.Тестирање ће се вршити у амбуланти за фебрилна стања и респираторне инфекције при Дому здравља Сврљиг, која ради од 07,00 до 22,00 сата.

Како најављују из сврљишког Дома здравља, случајеви који подлежу тестирању су особе са симптомима акутне респираторне болести, односно они који имају повишену температуру, кашаљ, кратак дах и отежано дисање, затим особе које дају податак да су путовале или боравиле у земљи или области са пријављеном локалном трансмисијом обољења COVID-19 у период од 14 дана пре појаве симптома, као и особе са симптомима акутне респираторне болести које су имале контакт са потврђеним или вероватним случајем COVIDА-19 у периоду од 14 дана пре појаве симптома.

За тестирање ће бити квалификоване и особе са симптомима тешке акутне респираторне болести које захтевају болничко лечење и чије се манифестације не могу у потпуности објаснити другом етиологијом.
Пацијенти са благим респираторним инфекцијама којима је узет узорак упућиваће се у кућну изолацију до добијања налаза лабораторијског испитивања, а у случају негативног налаза, упућују су у кућну изолацију у трајању од 14 дана са контролом у случају погоршања стања или појаве симптома који испуњавају критеријуме за упућивање у болницу.

У случају позитивног налаза, особа се упућује на болничко лечење у болницу за изолацију лакше оболелих од COVIDА-19.

Бројеви телефона на којима грађани могу добити ближе информације у Дому здравља Сврљиг су: 018 821-402, 060-05-77-130, 060-05-77-131 и 060-05-77-132.

Иначе, према последњим доступним подацима који су ажурирани 7. априла у 13 часова, у Сврљигу су регистрована 3 случаја заразе корона вирусом, док је према подацима од 8. априла, у самоизолацији 60 особа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.291 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>