Влада усвојила измене о забрани кретања за викенд

Влада Србије усвојила је измене о забрани кретања које ће важити током викенда, од петка, 10. априла, до понедељка, 13. априла.

„За све грађане Србије важи потпуна забрана кретања од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру. Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од 4 до 7 часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у петак, у истом периоду, од 4 до 7 часова ујутру“, прецизирано је у саопштењу.

Такође додају да, с обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 часова ујутру, као и свакога дана између 23 часа и 1 час после поноћи. Шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

„Без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе или треба да се јаве у свој дом здравља у случају сумње на корона вирус, никако не треба да одлажу одлазак и свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом“, истиче се у саопштењу.

Влада ће, како додају наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом COVID-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

„Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници“, поручују данас из Владе Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.291 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>