Нишки хирург на респиратору, најмлађи оболели има 19 година

Хирург, лекар нишког Клиничког центра оболео је од вируса корона и у тешком је здравственом стању, а најмлађи оболели има 19 година и смештен је хали Чаир.

Према писању Новости, др Миодраг Лазић оболео је од вируса корона и у тешком је здравственом стању, већ два дана је на респиратору. Др Лазић је чувени српски хирург и спасио је много живота током свог радног века, како у ратним условима када је спашавао животе ратника Републике Српске, тако и у годинама након ратних сукоба.

Др Миодраг Лазић рођен је у Земуну 1955. године. Отац му је био официр, радио је у Нишу, па је ту Лазић завршио гимназију, а затим и студије медицине. Специјализацију из хирургије завршио је на ВМА у Београду, у својој тридесетој години, и постао је један од најмлађих хирурга.

У импровизованој болници нишке хале “Чаир” смештено је укупно 232 пацијента са вирусом корона, што је скоро 100 више него јуче. Најмлађи пацијент међу њима има само 19, а најстарији 78 година, каже др Горан Станојевић, координатор ове привремене болнице и додаје да су у хали збринуте и једна трудница и жена која се недавно породила у Клиничком центру.

У Нишу има још неколико спремних привремених болница, али за сада није познато где ће бити смештени нови пацијенти када још двадесетак слободних кревета у хали буде попуњено.

у Нишу су спремне сале основних школа “Мика Антић” и “Душан Радовић”, а градоначелник Дарко Булатовић је наложио да се обезбеди још око 500 кревета у домовима за ђаке и студенте и да и ти објекти буду спремни за привремене болнице.

Иначе, председник Србије Александар Вучић планира да обиђе Ниш у петак, 10. априла, најављују у његовом кабинету. Он ће се у Нишу састати са представницима локалне самоуправе, Клиничког центра и других здравствених институција и са собом донети маске, респираторе и другу медицинску опрему.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.291 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>