Први случајеви заразе вирусом корона у Сврљигу

Према информацијама са сајта COVID-19, у Свљигу су забележена два случаја заразе вирусом корона.

На сајту је објављено да су први случајеви заразе вирусом у Сврљигу забележени 27. марта.

Директор Дома здравља у Сврљигу, др Љутомир Давидовић за Телевизију Ласер каже да тренутно није познато о којим се пацијентима ради, ни да ли су то лица која су послата на лечење у нишке здравствене установе или су лица која привремено живе у Нишу, а имају пребивалиште на територији општине Сврљиг.

Давидовић каже да је покушао да добије информације о зараженима на Инфективној клиници у Нишу, али су му тамо рекли да не могу да му дају информације о зараженима у Сврљигу јер током викенда ни они не добијају информације из Торлака, као и да се информације сајту COVID-19 директно шаљу из овог института који и врши анализу тестова на вирус.

Нове информације очекују се од понедељка.

Народни посланик Милија Милетић позива све грађане да остану прибрани и не шире дезинформације око заражених јер то може да доведе до нежељених последица. Он позива грађане да остану код куће, све контакте са другим лицима сведу на минимум и тако допринесу сузбијању ширења заразе и сачувају своје и туђе животе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>