Лепо време измамило већи број људи на улицама Сврљига

Данас је на улицама Сврљига био већи број грађана, што се може тумачити и побољшањем временске ситуације након неколико прохладних дана под снегом.

Повећан број грађана посебно се могао уочити испред поште и банке у Сврљигу, а разлог томе је што је из предостожности у ове установе дозвољен улазак само по једног клијента.

Неки грађани рекли су нам да су испред банке чекали и више од сат времена да дођу на ред, али су и поред тога сви били дисциплиновани и држали су прописано растојање док су чекали.

Иначе, све продавнице прехрамбене робе у Сврљигу добро су снабдевене и раде са скраћеним радним временом које је прилагођено дозвољеном кретању грађана.

Пензионерима и старијим особама од 65 година дозвољена је куповина само недељом од 4 до 7 сати изјутра. За њих су обезбеђени посебни трговински објекти који ће радити у то време, али на сајту Општине Сврљиг још увек нема објављеног распореда које ће то продавнице бити ове недеље.

Кутије са заштитним маскама које за грађане обезбеђује локална самоуправа и које су постављене на неколико локација у уграду су данас, у време нашег обиласка града, биле празне. Како смо сазнали од грађана, након пуњења, испразне се за неколико минута.

Иначе, због овог геста локалне самоуправе Сврљиг је као добар пример освануо на више портала широм земље. Сви они су, уз констатацију да у Србији, па ни у свету, не постоји локална самоуправа која је овако нешто урадила за своје грађане, пренели вест да је постављено неколико кутија са маскама које грађани могу да користе како би се заштитили од вируса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.262 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>