Сврљишки лекари обилазе села за време ванредног стања

Медицинско осбоље сврљишког Дома здравља “Др Љубинко Ђорђевић” кренуло је у обилазак сеоских насеља у којима нема здравствених амбуланти, у циљу превенције спречавања ширења заразне болести корона вирус, COVID 19, објављено је на сајту Општине Сврљиг.

Екипе Дома здравља кренуле су у посете селима од 23. марта и до сада су посетиле мештане сврљишких села Гулијан, Нишевац, Округлица, Црнољевица, Белоиње, Рибаре, Сливје, Мерџелат и, данас, мештане Преконоге.

Према распореду који је сачинио Дом здравља, посете ће се наставити у понедељак, 30. марта када ће лекари бити у селима Мечји До, Варош и Палилула. Наредног дана, 31. марта на реду су села Гојмановац, Лабуково и Пирковац.

1. априла медицинске екипе ће боравити у Тијовцу и Бучуму, а 2. априла у Копајкошари.

У петак, 3. априла обићи ће мештане села Периш и Лозан, док је у понедељак, 6. априла за посету предвиђено село Околиште.

7. априла на реду су села Драјинац и Жељево, 8. село Плужина, а 9. априла акција се завршава са селом Ђуринац.

Медицинске екипе ће посебну пажњу обратити да ли има пацијената са симптомима сличним онима које изазива вирус корона, али и на све друге болести које муче претежно старачко становништво сврљишких села.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.262 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>