У Сврљигу и даље без заражених вирусом корона

Председница општине Сврљиг саопштила је јуче преко општинског сајта да у Сврљигу и даље нема забележених случајева заразе корона вирусом.

Она је апеловала на све грађане да се придржавају мера које прописује Влада Републике Србије, како би се сачувало здравље становника.

Председница је подсетила пензионере да су Војвођанска банка и Банка Поштанска штедионица почеле исплату другог дела фебруарске пензије и да је исплату могуће реализовати и путем једнократног овлашћења које корисници пензија са навршених 65 и више година живота могу да дају особама од поверења.

Трифуновићева је рекла да ће исплате за студенте, новорођене бебе и породиље на територији општине Сврљиг, које се исплаћују из општинског буџета, бити исплаћене по плану. Последња уплата била је 1. марта, следећа може да се очекује 1. априла, поручила је она.

Председница се осврнула и на постављене кутије са заштитним маскама на четири локације у Сврљигу, као и на инцидент који је забележен видео надзором, а снимали су га и пролазници, где се јасно види како једна жена узима више маски, а потом их баца у снег. Она је најоштрије осудила такво понашање за време трајања ванредног стања.

Она је апеловала да се маске из кутија користе искључиво за личну употребу, да се не узимају како би се препродавале, као и да се не узимају у великој количини, већ највише до две маске.

“Маске су јединствене, а по сазнању да их неко препродаје, против тог лица биће одмах поднета кривична пријава”, рекла је Трифуновићева.

Она је додала да се кутије са заштитним маскама пуне на два и по сата.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.694 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>