Друга жртва са потврђеним вирусом корона у Нишу

У току ноћи преминула су још два пацијента код којих је био потврђен нови вирус корона, саопштило је Министарство здравља на сајту covid19, а једна од њих је 62-годишња жена која се лечила у Клиничком центру Ниш. Укупно је у Србији преминуло 6 особа, а у Нишу две.

У саопштењу се наводи да је жена П. Б. била хоспитализована у нишком КЦ, а сазнајемо да је преминула у среду око 18 сати.
Налазила се на респиратору и под сталном пажњом медицинских тимова, који су учинили све да је спасу, али је ипак дошло до смртног исхода. Хронично је лечила артеријску хипертензију и дијабетес, као и реуматоидни артритис – саопштено је на сајту covid19.
Синоћ је преминуо и 80-годишњак који је био хоспитализован у Клиници за инфективне и тропске болести КЦС, који је последњих неколико дана био на респиратору.
Иначе је боловао од кардиомиопатије, имао је хипертензију, хроничну опструктивну болест плућа и дијабетес – кажу из Министарства.
У два дана, према званичним објавама Министарства здравља, у Нишу су преминуле две особе, обе жене. Жена стара 60 година, која је радила као гинеколог у Дому здравља, преминула је у уторак поподне од последица вируса корона. Она је била једна од заражених медицинских радника, а министар здравља је рекао да је била на респиратору у КЦ Ниш од 21. марта. У Дому здравља су раније рекли да није била у контакту са запосленима који и даље раде на гинекологији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>