Одлука о затварању три града у наредна 24 часа

Лекари у Србији су рекли да још не треба затварати три града – Београд, Ниш и Ваљево, који су највеће жариште корона вируса, а та мера ће бити сагледана у наредна 24 сата, каже саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић.

Сматра да ће нове мере, ако не данас, бити саопштене сутра, али да јој нису познати детаљи.

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да је председник Александар Вучић јуче на састанку оба кризна штаба, којем је присуствовала и председница Владе Ана Брнабић, питао српске лекаре да ли је потребно да дође до затварања ова три града.

“Рекли су ”још увек не, видећемо у следећа 24 сата”. Мислим да ће, ако не данас, онда у току сутрашњег дана нове мере бити саопштене.

Да ли ће оне подразумевати потпуно затварање ова три града или делова града, не знам, јер се ситауција мења буквално из сата у сат”, рекла је Васиљевић.

Навела је да би евентуално такве мере подразумевале да не постоји путни транспорт цивила између тих градова, да не може да се изађе нити уђе у те градове. То су, додаје, мере које су биле и у Кини.

Она претпоставља да би, у случају таквих мера, био омогућен нормалан транспорт прехрамбених.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.717 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>