Проба мале матуре биће одрађена онлајн

Пробни завршни испит за крај основног образовања осмаци ће полагати онлајн, после ускршњих празника, сазнаје „Политика”.

Министар просвете, Маден Шарчевић, рекао је за Политику да ће проба мале матуре у овим околностима бити не само припремно тестирање знања ученика, већ и поштења, јер ће се радити на даљину с циљем да се увиди колико су су ученици спремни. У ванредној ситуацији, и новоустановљеном моделу образовања, ђацима се, примећује министар, пружа прилика да захваљујући наставним садржајима који су доступни на онлајн платформама, обнове градиво које нису добро савладали.

Пролећни распуст ће трајати краће, јер се школски календар, објашњава министар Шарчевић, мења у складу са околностима у којима образовање функционише на даљину.

“Нема педагошки оправданих разлога да се тек успостављен начин учења прекида на десетак дана. Четири дана, колико трају ускршњи празници, емитоваће се програм верске наставе, који до сада није био заступљен, а преостали дани, уместо распуста биће радни”, рекао је Шарчевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.694 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>