Код 303 особе потврђен вирус корона

Према последњим подацима, у Србији су вирусом корона заражене још 54 особе, па се укупан број заражених попео на 303.

Међу зараженима је и беба стара 28 дана, а министар здравља Златибор Лончар рекао је да је петнаест особа излечено од овог вируса. Између 10 и 15 хиљада људи је под надзором, у изолацији или самоизолацији.
Последња два дана пред обољевање, особа је највише заразна, а дуже од тога су изузеци, каже за РТС имунолог из Тиршове Срђа Јанковић. Како каже, негативан тест не значи и да особа може да се креће. “Тест није чаробни штапић, тест може да детектује само кад се вирус довољно умножи”, каже Јанковић.
Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да је једна трудница имала корона вирус. Она се опоравила и отпуштена је кући. Он додаје да је у Нишу заражено осам лекара и две сестре.
Тиодоровић напомиње да нема пацијената који су били код ових лекара, а да су се заразили. То значи да смо пресекли ланац колико смо могли, каже Тиодоровић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.694 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>