Прва жртва короне међу лекарима

Гинеколог из Ниша, педесетдеветогодишња Биљана Натић Љумовић, преминула је у уторак око 16 часова од последица заразе вирусом корона. То је четврта жртва коронавируса у Србији.
Докторка, која је радила у Дому здравља, изгубила је битку против опаке болести на Клиници за инфективне болести нишког Дома здравља. Она је имала дијабетес и била је један од најтежих пацијената који је међу првима прикључен на вештачку вентилацију.
Министар здравља Златибор Лончар потврдио је за РТС да је она била дугогодишњи нерегулисани дијабетичар и да је преминула јуче у поподневним часовима.
„Она је била на респиратору од 21. марта, тежак облик, борили су се лекари, али нажалост нису усели да помогну“, рекао је Лончар.
Докторка је из Прокупља, а пре две-три године почела је да ради у нишком Дому здравља, преносе „Новости“.
Гинеколог је једна од осморо нишких лекара којима је званично потврђен вирус корона. Већина њих је у добром здравственом стању и нису на болничком лечењу, али су у самоизолацији.
Сумња се да су се заразили у једној приватној ординацији где су радили прековремено, а да је вирус донела „пацијенткиња из Италије“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,171 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>