Помоћ пензионерима у богатијим општинама

Градови Београд и Ниш ће помоћи пензионере са најмањим примањима пакетима помоћи у којима ће се налазити намирнице и средства за хигијену, док такву помоћ не могу да очекују пензионери у сиромашнијим срединама.
Град Београд је најавио да ће у сарадњи с Привредном комором Србије помоћи пензионере слабијег материјалног стања, оне који примају до 30 хиљада динара и да ће они добити пакет помоћи.
“Биће око 100 шлепера робе, имаће 11 артикала – шећер, уље, брашно, паштета, детерџент, сапун, кекс”, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је рекао да ће од четвртка или петка преко центара за социјални рад у Београду почети подела тих пакета.
Одлуком Градског већа у Нишу најсиромашнијим грађанима, корисницка социјалне помоћи и пензионерима са најнижим примањима, биће подељено 3.500 пакета са најнужнијим прехрамбеним намирницама и артиклима, као и средствима за хигијену и другим хемијским производима.
За ову намену, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић, из нишког буџета биће издвојено десет милиона динара, а организовање дистрибуције пакета биће поверена нишкој Градској организацији Црвеног крста и Ценрту за социјалји рад „Свети Сава”.
Испорука пакета у Нишу биће на кућну адресу, а почеће највероватније наредне суботе или најкасније у понедељак, 30. марта.
Пензионери у осталим општинама мораће да се сналазе сами, а није први пут да су дискриминисани у односу на београдске пензионере којима град обезбеђује разне врсте помоћи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>