Исплата пензија уз пуномоћје или на кућну адресу

Народна банка Србије издала је инструкције о начину привремене исплате пензија за лица старија од 65 година која због епидемије не могу да излазе на улице, а којима је почела исплата пензија.
Банке су дужне, наводи се, да омогуће пензионерима пружањем платне услуге исплату готовог новца с платног рачуна исплатом пензија у просторијама банке овлашћеном лицу на основу једнократног пуномоћја којим се ово лице овлашћује за подизање пензија, или исплатом новца на кућну адресу у сарадњи с Јавним предузећем Пошта Србије.
Пензионер се може изјаснити за једна од начина исплате пензија позивом посебне телефонске линије банке за комуникацију отворену само за ову намену при чему је дужан да наведе износ новчаних средстава који би му био исплаћен на једна од начина. Онај ко не жели да му се овако исплати пензија треба то да каже.
Исплата пензије обавља се овлашећном лицу по пуномоћју уз обавезу да се достави банци копија примерка тог пуномоћја. Пуномоћје не мора да буде оверено код надлежног органа, већ банка може сама накнадно да провери аутонтичност овог пуномоћја тако што ће позвати пензионера за кога неко подиже новац.
У циљу исплате пензија на кућну адресу банке и Пошта, дужне су да исплате пензију у износу за који се корисник определи и то истог дана када ПИО фонд пренесе новац банци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.694 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>