Снег у Србији од 10 – 40 цм, путеви проходни

Сви државни путеви I и II реда у Републици Србији, као и прилази граничним прелазима су проходни, саопштило је данас ЈП „Путеви Србије”.

Из Републичког хирдометеоролошког завода је најављено да ће од понедељка до среде доћи до стварања снежног покривача, у већини места од 10 до 15 центиметара, на планинама и у нижим пределима источне Србије од 20 до 40 цм, а локално и више.

На готово свим деоницама коловоз је углавном мокар са мало снега у расквашеном стању на Обилазници око Београда, као и на територији Ражња и Алексинца, наводи се у саопштењу ЈП “Путеви Србије”.

Забрањен је теретни саобраћај преко Иришког венца, Дивчибара и на деоници Јошаничка бања – Копаоник.. Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Тренутно је на снази други степен приправности, а екипе путара су спремне сваког тренутка да интервенишу у циљу безбедног одвијања саобраћаја, наводи се у саопштењу ЈП „Путеви Србије”.
На терену је преко 1000 путара са адекватном механизацијом за чишћење снега и прописаном заштитном опремом сходно препорукама Владе Републике Србије, наводи се.

ЈП „Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.570 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>