Општина Сврљиг обуставила рад са странкама

Општина Сврљиг обуставила је рад са странкама у просторијама, објављено је у петак, 20. марта на интернет презентацији Општине Сврљиг.

“За време трајања ванредног стања обуставља се рад са странкама путем непосредног контакта”, стоји у обавештењу грађанима на сајту општине.

Док траје ванредно стање грађани могу писано, путем поште, путем електронске поште или телефонским путем да достављају поднеске или пријаве надлежним службама.

Пријаве у вези регистрације предузетника врше се путем сајта Агенције за привредне регистре,

захтеви за родитељски додатак се остварују електронским путем, преузимањем података из породилишта, наводи се на сајту.

Све остале захтеве грађани могу поднети у писаном облику у слободној форми и службе ће их узимати у рад, иако нису поднети на прописаним обрасцима.

Све информације о захтевима могу се добити и путем телефона или мејла.
И мејл за контакте је ousvrljig@gmail.com, а контакт телефони су:018/821-104; 018/821-018; 018/821-064.

Закључком Општинског већа општине Сврљиг обустављено је, до окончања ванредног стања, спровођење конкурса за НВО, цркве и верске заједнице, а на сајту општине Сврљиг је објављено и да је стигао први део од 700 заштитних маски које се деле грађанима, радницима и запосленима који су свакодневно у непосредном контакту са људима, уз поруку председнице општине и Штаба за ванредне ситуације Јелене Трифуновић да ће сваки суграђанин бити снабдевен заштитним маскама у циљу превенције од корона вируса.

Међутим, у овом саопштењу се не наводи ни када, ни на који начин ће грађани бити снабдевени маскама.

Још једно обавештење, важно за најстарије суграђане који имају преко 65 година, налази се на сајту општине Сврљиг. Ради се о трговинским објектима у којима они могу у куповину недељом од 4 до 7 сати.

У Сврљигу су то трговински објекти “Макслукс” у Улици Васе Албанца 7, Маркет “Сарај”, у Улици Ставрије Милановића 13, продавница “Тропик”, у Улици Железничкој 24, продавница “Мега некст”, у Улици Ристе Вујошевића бб и маркет “Еуробирокомерц”, Душана Тривунца 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>