250 особа прекршило меру забране изласка

Од недеље поподне у 17 часова, па до јутрос до 5 сати око 250 људи прекршило је меру полицијског часа,од којих је 140 процесуирано и приведено у тужилаштво. Самоизолацију је у протекла 24 сата прекршило око 230 особа, саопштио је МУП.

Током јучерашњег дана на територији Србије је затечено 20 особа изнад 65 година на улици.

Од увођења ванредног стања и мере самоизолације, њих 480 је прекршило ову меру. Од тог броја је 70 људи пребачено у један од три центра у карантин у Пироту, Пожаревцу или Вршцу.

Током протекла 24 сата није забележено чињење ни тешких, ни лаких кривичних дела.

Забрану кретања у Нишу прекршило је шесторо људи. Полиција је против њих поднела захтев за покретање прекршајног поступка због кршења наредбе о органичењу и забрани кретања.

У Основном јавном тужилаштву у Нишу казали су да су у последња четири дана поднете две кривичне пријаве против особа које нису поштовале меру кућне самоизолације.

“Једна особа прекршила је забрану рада угоститељских објеката. Његов објект био је отворен за госте и служени су се пиће и храна. Та особа је задржана и предложено је суду да му одреди притивор”, рекли су у тужилаштву.

А двадесетпетогодишњи Ђ.С. из Књажевца ухапшен је данас јер је упао у једну продавницу у том граду и продавачицама, уз опаску да је у Италији заражен вирусом корона, претио да ће им пренети заразу.

У близини су се налазили полицајци који су одмах реаговали. Савладали су младића и, уз кривичну пријаву због изазивања панике и нереда, приведен је Основном јавном тужиоцу у Књажевцу, а судија за претходни поступак му је одмах одредио притвор до 30 дана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>