Паушалци привремено одјављују радње

У Агенцији за привредне регистре 502 предузетника су тражила да замрзну делатност, пише данас Политика.

Предузетници који раде сами за своју плату, попут фризера, козметичара, кројача, таксиста, програмера, власника ресторана и самосталних трговинских радњи почели су привремено да затварају фирме.

У Агенцији за привредне регистре су 502 паушалца тражила да замрзну статус како не би морали да плаћају обавезе. Током епидемије фризери и козметичари немају готово никакве приходе, пошто им је посебним одлукама у појединим градовима већ забрањен рад. У сваком случају, очекује се да ће наредних дана број оних који привремено гасе фирме, првенствено занатлија, бити знатно већи.

Паушалци имају могућност да на одређено или неодређено време прекину обављање делатности, то јест да замрзну пословање. Привремено затварање ће помоћи да се не гомилају трошкови према држави, али намеће се много важније питање – како ће ови људи без месечних примања прегурати кризу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>