У Нишу ухапшене три особе због кршења забране кретања

По налогу дежурног заменика Основног јавног тужилаштва у Нишу, припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су три лица у овом граду због кршења забране кретања за време полицијског часа.

Ухапшени су двадесеттрогодишњи М. М, двадесетједногодоишњи Л. М и шездесетједногодишњи С. Д, сви из Ниша, због постојања сумње да су извршили кривично дело “Непоступање по здравственим прописима за време епидемије из чл. 248 Казненог закона тако што су прекршили забрану кретања за време полицијског часа.

Против осумњичених је, након саслушања у просторијама Основног јавног тужилаштва у Нишу, предложено одређивање притвора.

И у многим другим местима широм Србије ухапшено је више од 30 особа због непоштовања забране кретања у време трајања полицијског часа, али и због непоштовања мера самоизолације и ширења лажних вести и панике о коронавирусу путем друштвених мрежа.

Најдрастичнији пример непоштовања донетих мера забележен је у Јагодини где је полицајац омогућио осамдесетогодишњем суграђанину да не поштује меру самоизолације која му је изречена по повратку из иностранства омогућивши му кретање на јавном месту.

С.Ц, полицајац из Јагодине, у полицијској униформи и ван радног времена је тог суграђанина отпратио од куће до банке у Јагодини да подигне новац, а на реаговање службеника банке рекао је да је том суграђанину омогућено да, уз пратњу полиције, подигне новац у банци.

Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије ухапсио је педестогодишњег полицајца С.Ц. због тога што је злоупотребио службени положај.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>