У Сврљигу нема заражених коронавирусом, Општина предузима мере у складу са овлашћењима

Председница општине Сврљиг, Јелена Трифуновић данас се, по први пут од увођења ванредног стања у земљи, обратила грађанима путем медија.

Председница је рекла да се до сада није оглашавала јер је имало много мера и радњи које је требало предузети како би се грађани заштитили од ширења заразе.

Она је нагласила да до данас на територији општине Сврљиг није забележен ни је дан случај заразе новим коронавирусом

Председница је рекла да је, због недостатка заштитних маски Општина ангажовала једну фирму у Сврљигу која ће да шије маске, а оне ће се делити грађанима како би имали бар неку заштиту. Прве маске које су сашивене подељене су такси возачима и трговцима, јер су они најугроженији.

Трифуновићева је појаснила и поновила и мере које је општински Штаб за ванредне ситуације донео на препоруку Владе Србије ради спречавања ширења заразе.

Она је упозорила грађане и на неопходност поштовања донетих одлука које се односе на ограничавање слободе кретања које се односе, како на лица старија од 65, односно 70 година, тако и на све остале грађане у времену од 20 до 5 сати изјутра.

Председница је замолила и да се поштују лица која су приморана да у овом тренутку раде, као што су трговци, таксисти, лекари и да се придржавају упутства која су истакнута на објектима у које улазе, јер потенцијални шириоци заразе могу бити и та лица, али и свако од грађана који вирус може пренети некоме.

Председница је подсетила све грађане да су отворени такозвани кол центри, односно да постоје телефони на које грађани могу да се јаве уколико им је било шта потребно током ванредног стања.

Председница је позвала све грађане да путем истих телефона обавесте надлежне уколико примете да је неко дошао из иностранства, а не придржава се услова прописаних карантином или самоизолацијом. Она је рекла да у Сврљигу има 11 лица која се налазе у самоизолацији и нагласила да се придржавају правила и да су приликом контроле сви били у својим домовима.

Она је позвала грађане да не купују превише намирница и не праве залихе јер ће хране бити довољно за све. Најавила је и одлазак лекара на села и да ће се на тај начин бринути о здрављу наших грађана са села.

Целу конферернцију за новинаре председнице Општине Сврљиг Јелене Трифуновић можете погледати на нашем каналу вечерас у 20,10 сати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>