Осам нових случајева вируса корона у Србији

Од последњег извештаја, па до 8 часова јутрос тестирани су узорци 46 особа од којих je 8 позитивнo и 38 негативнo на нови коронавирус.

У Републици Србији је до 8 часова 19. марта 2020. године регистровано укупно 97 потврђених случајева заразе вирусом COVID 19.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док je пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова јутрос у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 486 особа које су имале симптоме заразе.

Влада Србије је данас донела одлуку о затварању нишког аеродорома, као и да здравствени и санитарни инспектори одређују обавезујуће мере обавезног здравственог надзора и мере обавезне самоизолације и усменим путем, уместо само уручивањем писмених решења, што је до сада био случај, саопштила је владина Kанцеларија за сарадњу са медијима.

Такође, Влада је одлучила да право на улазак у Републику Србију прошири и на војне конвоје и транспорте за војне потребе који поседују потребне сагласности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>