Потврђени нови случајеви заразе коронавирусом

У Републици Србији је до 8 часова јутрос регистровано укупно 83 потврђених случајева заразе вирусом COVID 19, саопштено је на сајту Министарства здравља.

Од последњег извештаја претходног дана, па до јутрос у 8 часова тестирани су узорци још 47 особа, од којих је 11 позитивних и 36 негативних на нови коронавирус.

Од њих се у кућној изолацији налазе четири особе са лакшом клиничком сликом, док је седам особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања, наведено је на сајту Министарства здравља.

До 8 часова 18. марта у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је укупно 421 особа која је имала симптоме заразе.

На Клинику за инфективне болести у Нишу током ноћи примљена су четири пацијента са коронавирусом, тако да је сада укупно осморо пацијената на болничком лечењу, а један од њих прикључен је на апарат за дисање, саопштио је Клинички центар Ниш.

Према наводима лекара те здравствене установе, на апарат за вештачку вентилацију прикључен је пацијент код кога је накнадно потврђен коронавирус, а који је раније био хоспитализован због респираторних и других здравствених тегоба.

Остали хоспитализовани пацијенти углавном имају благе симптоме или не показују симптоме, али су и они под двадесетчетворочасовним мониторингом инфектолога нишког Клиничког центра, како то прописане мере и алгоритми Светске здравствене организације предвиђају.

Координатор Штаба за ванредне ситуације града Ниша, епидемиолог Жарко Ранковић, рекао је за Н1 да је до синоћ на Торлаку укупно 14 пацијената из Ниша тестирано позитивно на коронавирус.
Четири пацијента, који су раније примљени на клинику, у добром здравственом стању.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>