Нове телефонске линије за информације о корона вирусу

Министарство здравља Србије је због великог интересовања грађана отворило још десет телефонских линија на које могу да се добију информације о коронавирусу.

Ангажовано је више од 50 волонтера – студената Медицинског факултета, које едукују епидемиолози, саопштило је Министарство здравља.

Студенти су добили све потребне информације о епидемиолошким и клиничким карактеристикама инфекције новим коронавирусом и препоруке о начинима поступања за грађане који буду тражили савет и информације путем доступних контакт телефона.

Дежурни телефони на броју 011/268-45-66 отворени су за грађане сваког дана од 8 до 22 часа.

Поред тога, од данас, у циљу комуникације у вези са спречавањем ширења коронавируса у функцији су и више од двадесет нових телефонских бројева који су објављени на сајту Министарства здравља, Института за јавно здравље Србије и порталу “covid19.rs”.

И Општина Сврљиг објавила је нови број на који грађани могу да зову у вези свих информација везаних за понашање у ванредном стању и да затраже било какву помоћ која им је неопходна. Њима је сада, поред броја 018/821-038 који је број Центра за социјални рад и броја 018/821-483, што је број Кол – центра Општине Сврљиг доступан и број 018/824-035, такође у Општини Сврљиг.

Дежурна лица јављаће се на наведене бројеве у периоду од 8:00 до 15:00 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.304 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>